Fettisdagen!


Idag är det ju en självklarhet att äta semlor! Det bjöds såklart på det i skolan, dock gillar jag inte semlor med mandelmassa så jag bakade egna hemma istället. Det gick sådär kan jag säga, degen jäste inte som den skulle och bullarna reste sig inte (antagligen för att jag inte använde vetemjöl special) och jag tappade tålamodet. Men bättre lycka nästa gång ;)

Receptet på bullarna som jag använde hämtade jag iallafall HÄR!

Som fyllning istället för mandelmassa så smälta jag 150 gram nougat och blandade med 3 dl vispad grädde. Det blev jättegott!

Kallrörd kardemummacheesecake med äppelkompott


Ingredienser:
3 dl havregryn
4 msk socker (gärna farin eller råsocker)
Margarin att steka i

200 g philadelphiaost
1 tsk kardemumma
1 dl florsocker (mer eller mindre beroende på hur söt man vill ha den)
1 tsk vaniljsocker

3 st äpplen
2 msk råsocker
margarin
kanel

Gör så här:
Stek havregrynen i rikligt med margarin på medelvärme. Tillsätt lite socker i taget och rör hela tiden så att det inte bränns fast.

Rör ihop alla ingredienser till cheesecaken tills det blir en slät smet.

Skala och tärna äpplena och stek i margarin tillsammans med sockret. Rör till sist i lite kanel efter egen smak.

Varva ingredienserna i skålar eller glas och garnera med figurer av smält socker.

Vaniljkräm

Här kommer ett recept på vaniljkräm med äkta vanilj som jag använde till mina vaniljhjärtan. Det funkar såklart med marsankräm, men det är så mycket godare med riktig vaniljkräm!

Ingredienser:
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång

Gör så här:
Skrapa ur kärnorna från vaniljstången i en kastrull. Blanda i resten av ingredienserna och låt blandningen sjuda till en tjock kräm. Vispa hela tiden och låt det absolut inte brännas!

Låt svalna!



Vaniljhjärtan ♥

Glad alla hjärtans dag på er! Här kommer ett litet recept på vaniljhjärtan som jag bakade häromdagen. Det blev supergott!

Ingredienser:

200 gram margarin
3/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl vaniljkräm
Florsocker till garnering

Gör så här:
Blanda ihop margarin, socker och mjöl till en deg. Arbeta in ägget och lägg sedan att svalna i kyl i minst 1 timme. Kalva ut degen och klä hjärtformar. Jag använde mig av en plåt med hjärtan, men tror att det är enklare med engångsformar. Spara lite deg till locken. Lägg i en stor klick vaniljkräm i varje hjärta. Kavla ut resten av degen och täck hjärtana med den.

Grädda i 10 - 15 minuter i 200 grader. Strö över florsocker när de har svalnat

Chokladkakor med marshmallows



Ingredienser:
100 g margarin
300 g choklad
3,5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
1,5 tsk vaniljpulver
Marshmallows & blockchoklad till garnering

Gör så här:
Värm ihop margarinet och chokladen och låt sedan stå och svalna i 15 minuter. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vispa ägg, muscovadosocker och vaniljpulver med elvisp i ca 2 minuter på låg fart och häll sedan i choklad- och margarinblandningen. Rör till sist i mjölblandningen, lite i taget.

Låt stå och svalna i kyl i minst en timme (jag blev lite orolig för att degen var så rinnig, men efter att den fått stå i kyl blev den fast).

Rulla degen till bollar (ungefär lika stora som pingisbollar) och tryck ut med lite mellanrum på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader i ca 12 minuter, tills kakorna spricker lite, ca 10 - 12 minuter.

Under tiden som kakorna gräddas, klipp marshmallows i två delar och tryck in en chokladbit i varje marshmallow. När kakorna gräddats klart, tryck ner en marshmallow med chokladen neråt i kakan, och ställ in i ugnen igen. Grädda tills marshmallowen börjar få lite färg.

Strö över lite riven choklad!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus