Lyxiga Cupcakes och läckra kakor från Hummingbird Bakery

 

Var och hämtade två böcker jag beställde förra veckan förut. Den ena är "Lyxiga Cupcakes och läckra kakor från Hummingbird Bakery". En cupcake- och kakbok med massa recept och fina bilder. En sån där bok som det är svårt att välja vad man ska baka i!
Vad sägs till exempel om denna cheesecake-brownie med hallongrädde? Ska nog testa att göra den i helgen.

Boken finns att köpa här för bara 99:-

C3 Muffin Maker vs. klassisk ugn

För ett tag sedan när jag bakade muffins så testade jag att göra halva smeten i en vanlig muffinsplåt i ugn, och halva smeten i C3s Muffin Maker. Jag måste säga att jag har varit väldigt skeptisk till Muffin Makern. Vad är det för skillnad på en vanlig muffinplåt och en muffinplåt med lock? Det var väl ungefär vad jag tänkte. Men jag måste säga att jag blev mycket positiv överraskad.

Muffinsen i plåten svällde upp, sprack och blev lite smått brända på sina ställen. Ja, sådär som det kan bli med muffins ibland, man lyckas helt enkelt inte alltid. Men i C3s Muffin Maker blev det perfekt form, fin färg och underbar konsistens. Det hade jag inte väntat mig. Enda nackdelen måste jag säga är att man bara kan göra sex stycken på samma gång, men vad gör det när det bara tar 8 minuter för att få helt perfekta muffins?

Så vinnaren mellan en helt vanlig ugn från Elektrohelius, och en "Muffin Maker" från C3, blev helt klart muffinmakern! Den kommer jag ha nytta av, och den är verkligen värd sitt pris också (dock fick vi våran i julklapp, hade nog ärligt talat aldrig köpt en själv, just för att jag varit så skeptisk).

Vad ni än väljer att använda; lycka till!


Vit choklad-muffins med hallonfrosting



Vit choklad-muffins:

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smält margarin
100 g grovhackad vit blockchoklad eller chokladlinser

Gör så här:
Blanda vetemjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ihop mjölk, ägg och smält margarin och blanda ihop med de torra ingedienserna till en slät smet. Blanda till sist i chokladen och fyll muffinsformar till 2/3.

Grädda mitt i ugnen i 225°C i 10-12 minuter.


Hallonfrosting:


Ingredienser:

50 g margarin
Ca 5 dl florsocker
½ dl hallon (använder du frysta bör de vara avrunna)
100 g philadelphiaost

Gör så här:

Blanda ihop margarinet med florsockret. Tillsätt hallonen och philadelphiaosten och rör till en slät, tjock frosting. Tillsätt mer florsocker ifall frostingen blir för lös. Spritsa på muffinsen och dekorera!

Jag har dekorerat med smält vit choklad som jag ringlat med sprits på ett bakplåtspapper och låtit stelna.



Hallå!

Hej allihopa!

Jag är en tjej på 19, snart 20, vårar som precis har börjat läsa till bagare och konditor i den lilla staden Nässjö. I denna bloggen kommer ni få följa min utveckling från amatör till (förhoppingsvis) proffs. Jag kommer bland annat att dela med mig av olika recept på bröd och bakverk, tips och trix, inspiration, fina bilder och massa annat.

Ska inom kort ordna med en finare design, men eftersom att jag inte är så superbra på det så får jag nog anlita någon att hjälpa mig!

Ha det bra, så hörs vi snart igen!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus