Godaste kladdkakan
En riktig favorit! Kladdig inuti och krispig utanpå.
Ingredienser:
75 g smör
3 dl socker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjöl
Gör så här:
Smält smöret och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Knäck i äggen och blanda om. Blanda till sist i mjölet. Grädda i en springform i 175 grader, ca 30 - 35 minuter. Servera med vispad grädde!
Kladdkakan smakar bäst dagen efter när den har fått gotta till sig lite!
Miss Cupcake 2012
Igår/idag bakade jag och dekorerade cupcakes för att delta i Miss Cupcake 2012 som är en tävling som anordnas av Dr.Oetker.
Skulle bli superglad ifall ni kunde gå in och rösta på mitt bidrag, om ni gillar det såklart! :)
Enkla kalljästa baguetter
Misslyckades lite med formen, men man lär sig av sina misstag!
Ingredienser:
25 g jäst för matbröd
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
10 - 12 dl vetemjöl special
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och knåda till en deg. Knåda i minst 5 - 10 minuter. Har man turen att ha en köksmaskin kan man med fördel använda den.
Täck med plastfolie och låt jäsa i kyl i ca ett dygn eller i rumstemperatur i minst 4 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Skär i antingen 3 delar för långa baguetter eller i 8 delar för minibaguetter. Forma baguetter av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Sikta mjöl över baguetterna och täck sedan med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Skär snitt i baguetterna med en vass kniv.
Grädda först i 250 grader i 7 minuter, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ca 20 minuter eller tills degen har en innertemperatur på 97 grader.